kongens nytorv

Trafiktal: 721.000 pr. uge

Ligger midt mellem Nyhavn, Strøget, markante kulturinstitutioner og den eksisterende Metrostation. Der er meget trafik, hvor billister fra Holmens Kanal kører direkte imod placeringen, som også ses fra Metroopgangen samt busholdepladserne.

Kongens Nytorv er den store plads, man når til for enden af Støget, og som på modsatte side grænser op til Nyhavn.

Den gamle plads er fyldt med mange  traditioner. Hver sommer mødes årets nyudklækkede studenter fra Københavnsområdet og danser om rytterstatuen. Traditionen er over 100 år gammel. Den var forbudt under den tyske besættelse.

Hver vinter omdannes Kongens Nytorv til en stor skøjtebane, hvor københavnere og turister gratis (det koster dog penge at leje skøjterne) kan tage sig en skøjtetur rundt om Krinsen (dog ikke vintrene 2003/4 og 2004/5 pga. torvets ombygning).

Af særlig interessante steder Det Kongelige Teater, Hotel D’Angleterre og Kunsthal Charlottenborg. Nyhavn er en af Københavns absolutte turistmagneter. Det er et perfekt sted at slutte en lang dag. Spis på en af de mange hyggelige restauranter eller gør som københavnerne og slå dig ned på kajen med en medbragt øl.

Share This